Elize van den Berg pianiste

Lees hieronder de laatste nieuwtjes

Wil jij ook een soort zwemdiploma halen voor piano spelen?

Dat is mogelijk als je op pianoles zit bij mij. Ik ben lid van de EPTA, een vakvereniging voor pianisten en pianodocenten die piano-examens op verschillende niveaus organiseren. Als je slaagt voor het speel- en het theorie-examen, krijg je een getuigschrift mee naar huis.
Zoals je op sommige muziekscholen elk jaar examen doet, kun je bij mij op les dus ook meedoen aan piano-examens.

Het werkt als volgt:
Je overlegt met mij voor welk niveau (welke graad) je examen wil doen. Je schrijft je in op de website www.eptanederland.nl/graadexamens/. Daar geef je een voorkeur op voor een locatie. We bereiden een aantal toonladders en drieklanken voor, we zoeken 5 à 6 stukken uit om te spelen en we leren de vereiste theoretische kennis in de lessen. Het examen bestaat uit een speelexamen voor een jury en publiek en een theorie-examen. Als dit geweest is, gaat de jury in beraad en is daarna de uitslag en de uitreiking van de getuigschriften. De graden gaan van A1 t/m F, in principe zou je elk jaar mee kunnen doen. In december 2023 kun je je aanmelden voor de examens in maart en april 2024.

 

Geslaagd leerlingenconcert op 1 juli 2023 

 

Met werken op het programma van Chopin, Bach, Proksch, Miles en andere componisten was het leerlingenconcert weer een succes! Met een dosis gezonde spanning hebben alle leerlingen een mooi optreden gegeven. Daarna was het tijd om na te praten onder het genot van een drankje en een borrelhapje. Dankzij mijn lieve moeder en zusje, die achter de bar stonden, was het weer mogelijk om het concert op basis van een vrijwillige bijdrage te organiseren. Volgens mij is iedereen, net als ik, met veel nieuwe inspiratie weer naar huis gegaan. 

Elize