Elize van den Berg pianiste

Biografie

Over Elize van den Berg

Elize van den Berg werd in Wageningen geboren. Op negenjarige leeftijd begon ze met pianoles en vanaf haar dertiende kreeg ze les van Wim Wiersma aan de muziekschool in Hilversum.

Tijdens haar laatste jaren van de Havo deed ze toelating voor de vooropleiding van het ArtEZ conservatorium in Arnhem en na twee jaar les bij Frank van de Laar begon ze in 2006 haar pianostudie bij hem. In juni 2010 behaalde zij haar bachelor diploma. Al tijdens haar studie begon ze met het geven van concerten in samenwerking met andere musici.

In 2005, 2006 en 2008 nam zij deel aan ’t Stift festival en volgde o.a. masterclasses bij Ronald Brautigam. Halverwege haar studie werd ze steeds actiever op het gebied van liedbegeleiding. Hiervoor volgde zij met sopraan Santje Hiltmann liedbegeleidingslessen bij Marien van Nieukerken. Verder werkt ze regelmatig met andere musici.

In 2013 ontwikkelde Elize een online pianocursus voor de website: onlinemuziekcursus.nl, deze heeft tot 2019 online gestaan. Van februari 2008 tot december 2016 was Elize verbonden als pianodocente aan muziekschool ‘All Music’ in Elst. Sinds december 2017 is ze secretaris van de vakvereniging EPTA. www.eptanederland.nl